Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

Kemény fába vágta a fejszéjét a Győri Atlétikai Club elnöke, amikor a fejébe vette, hogy megmozgatja a várost, és megcéloz egy különleges Guiness-rekordot. Papp Oszkár azt szeretné elérni, hogy kortól, és nemtől függetlenül minél több résztvevője legyen annak a rendezvénynek, amelynek főszereplője az ergométer, és azok a vállalkozó kedvűek, akik a sporteszközön leeveznek 750 métert. Győr városa és a GYAC november 30-a és december 4-e között, öt napon át vár mindenkit a rekordkísérletre az Olimpiai Sportpark

Evezzünk együtt 750 métert a győri Guinness rekordért!

A szervezők három csúcsdöntést céloztak meg. Az egyikben 12, a másikban 24 órán át tart a verseny, 12 férfi és 24 női résztvevővel, közülük mindenki egy-egy órát evez, és az általuk megtett kilométerek adódnak össze a végén. Ebben élsportoók vesznek részt. Az igazi nagy durranás azonban az lesz, amihez bárki hozzáteheti a saját részét úgy, hogy 750 métert húz az ergométeren.

"A cél, hogy minél többen mozogjanak velünk az öt nap alatt, hiszen a rekordnál a legvégén a résztvevők száma lesz a fontos adat. A program mindennap reggel 8 órakor kezdődik és este nyolcig tart, délelőtt az iskolák diákjait várjuk majd, aztán 13.30-tól jöhet bárki. Természetesen, ha valaki csak napközben ér rá, jöhet, nem fogjuk elküldeni, örömmel látjuk, és leevezheti a 750 métert akkor is. Előzetes regisztrációra nincs szükség, a rendezvény napjain reggeltől estig az Olimpiai Sportparkban készen állnak a segítőink arra, hogy minden gördülékenyen menjen" - mondta Papp Oszkár.

Az eseményen ott lesz Győr polgármestere is, aki nem csak látogatóba érkezik a rekordkísérletre, evezni is fog. Ezt bárki megteheti, akár utcai ruhában, cipőben is. "Már gyakorolok erre a kihívásra, bár a 750 méter leevezése mindössze néhány percet vesz csak igénybe. Nagyon klassz az evezésnek ez a formája, régen kiegészítő sportként a judo mellett mi is eveztünk így, bár még nem ezeken korszerű gépeken. Bíztatok mindenkit arra, hogy jöjjenek, tartsanak velünk, és próbáljuk együtt megdönteni a Guiness-rekordot, aztán ez a kísérlet vagy sikerül, vagy nem, fontosabb az, hogy sokan mozogjunk, sportoljunk egy kicsit. A Covid sajnos jelentősen hátráltatja az ilyen kezdeményezéseket, de le a kalappal a GYAC elnöke Papp Oszkár előtt, aki minden követ megmozgat, hogy sikerüljön a csúcsdöntés. Én ott leszek, az biztos" - mondta a csúcsdöntéssel kapcsolatban dr. Dézsi Csaba András, a Győr Plusz Rádió reggeli másorában.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.