Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

Véglegessé vált a teniszezők Davis Kupáján szereplő 18 válogatott kerete, így a magyar együttesé is, amelyben Fucsovics Márton, és Piros Zsombor mellett ott vannak a GYAC teniszezői Valkusz Máté, és Marozsán Fábián is.

Davis Kupa győri teniszezőkkel

A csapatban szintén szerepel majd Balázs Attila, aki az utóbbi években ugyancsak a Győri Atlétikai Clubot erősítette a hazai Szuperligában.

"Erősen bízom benne, hogy mindenki egészséges lesz, de azt tudni kell, hogy Balázs Attila ebben az esztendőben nem sokat tudott versenyezni. Valószínűleg ő a párosban tud majd a csapat segítségére lenni, az egyéni mérkőzéseket illetően pedig Fucsovics mellett a fiatalokra számítok. Azt is fontos tudni, hogy a Davis Kupa hetéig lehet cserélni, akár három játékost is meg lehet változtani, de persze ez a forgatókönyv nálunk nem áll fent" - nyilatkozta Köves Gábor szövetségi kapitányt.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak november 25. és december 5. között, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések. A magyar válogatott Torinóban az ausztrálok ellen kezd november 27-én, majd másnap a horvátokkal csap össze a D csoportban.

 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.