Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Győr város | Evezés

A 17 éves Siska Bettina negyedik helyen végzett a tokiói ifjúsági evezős világbajnokság egypárevezős versenyszámában, ezzel a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el.

Világbajnoki negyedik a győri evezős

A győri Arrabona Evezős Klub versenyzője az előfutamban és elődöntőben is kiváló formában, egyéni csúcsát folyamatosan megjavítva az ötödik legjobb idővel kvalifikált a fináléba. Halmainé Mészáros Éva tanítványa a döntőben a mezőnyhöz képest lassú rajtot vett, 500 méternél hatodik volt, ám taktikus versenyzéssel 08:47.850-ös idővel teljesítette a 2000 méteres távot, így a negyedik helyen ért célba. A világbajnokságot a német Alexandra Föster nyerte.

„A későbbi győztes német lány nagyon elment az elején. Bettinának nem sikerült olyan jól a rajt, de aztán megtalálta az utazó sebességét, az előre megbeszélt taktikával be is darálta holland ellenfelét és feljött a negyedik helyre, első éves ifiként kimagaslóan jól teljesített” - mondta Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány.

A másik magyar döntős egység a fiú nyolcas volt. A Dani Zsolt által edzett Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián és Szász Gergely alkotta hajó, Király Anna kormányossal, az ötödik helyet szerezte meg a vb-n.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.