Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Győr város | Judo

Rendőr Judo Európa-Bajnokságot rendeznek a hétvégén Győrben, ahol tizenöt ország legjobb egyenruhásai mérik össze tudásukat. A rangos eseménynek az Olimpiai Sportpark ad otthont, védnöke pedig Borkai Zsolt polgármester lesz.

Európa legjobb egyenruhás judósai érkeznek Győrbe

A Magyar Rendészeti Sportszövetség 2015-ben vállalta fel, hogy 2019 májusában megszervezi a Rendőr Judo Európa-Bajnokságot. A helyszín kiválasztásában a sportszövetség segítséget kért a Magyar Judo Szövetségtől, akik vállalták a verseny szakmai lebonyolítását.

A Rendőr Judo Európa-Bajnokságra 15 ország 156 versenyzője érkezik majd a városba, a versenyek pedig péntektől-vasárnapig tartanak. Pénteken és szombaton az egyéni versenyszámok zajlanak majd, férfiak és nők egyaránt a tatamira lépnek. A csapatok összecsapását pedig majd vasárnap, az esemény zárónapján rendezik meg. Az Európa-Bajnokságra belépés ingyenes.

„A magyar versenyzők közül azok indulhatnak a hétvégén, akik az elmúlt évben az Országos Rendőr Judo Versenyen, illetve a Magyar Judo Szövetség által szervezett civil versenyeken a legjobb teljesítményt nyújtották. A magyar színek dicsőségéért 10 férfi és 6 nő harcol majd, egyéniben és csapatban is” - mondta Tóth Gabriella rendőr alezredes, sajtószóvivő.

forrás: GyőrPlusz/HAKPartnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.