Győri Atlétikai Club Győr város EYOF 2017 Magyar Antidopping csoport

Szakmai stáb

Zajovics Csaba

Zajovics Csaba

Szakosztályvezető

zajovics.csaba@gyac.hu  |  +36 20 539 5415

Az atlétikai szakosztály vezetője vagyok 2005 év óta ( a korábban Győri Dózsa, majd Bercsényi DSE-ben) A szakosztályban a tevékenységemet társadalmi munkában a sportágam iránti szeretetből és tiszteletből végzem. Fő foglalkozásom az üzleti életben van.

 

Aktív versenyző koromban (1984-1992) versenyszámaimban 100m, síkfutásban 10,45mp 200m síkfutásban 21,08mp egyéni legjobb eredményekkel rendelkeztem. Sokszoros korosztályos és felnőtt Magyar bajnok, korosztályos és felnőtt válogatott voltam. 1988-ban Junior Világbajnokságon 200m síkfutásban 8. helyezést szereztem. Utánpótlás korúként 1990-ben résztvevője voltam az Európa bajnokságnak 100m síkfutásban és 4X100m váltóban.

Versenyzői pályafutásomat 23 éves koromban 1992-ben a Győri Dózsa rossz anyagi lehetőségei és megélhetési nehézségeim miatt kényszerültem befejezni .  A sportpályát az üzleti élet versenyfutása váltotta fel.

Szalóki Richárd

Szalóki Richárd

vezetőedző

Petrahn Barbara

Petrahn Barbara

Edző

petrahn.barbara@gyac.hu
Edzések helye: Bercsényi Liget 1.
Edzések ideje: H - P: 17.15

2014-től dolgozom edzőként az atlétikai szakosztályban, főként sprinterekkel, 60-400m-es futókkal foglalkozom.

A Győri Dózsa SE-ben kezdtem az atlétikát, Bognár János edző irányításával. Versenyszámaim 100-400m és a váltók. Győrből ösztöndíjjal kerültem az Egyesült Államokba, ahol a Baylor University-n folytattam tanulmányaimat és az egyetemi atlétikai csapat tagjaként vettem részt versenyeken. Az amerikai egyetemi bajnokságon egyéni 400m-en 4. helyet szereztem. Az egyetemen Clyde Hart volt az edzőm, aki Jeremy Wariner, Sanya Richards és a világcsúcstartó Michael Johnson edzéseit is irányította. Hart úr meghatározó mentor volt életemben és atlétikai pályafutásomban. Az egyetem elvégzése után másfél évig segédedzőként dolgoztam az írányítása alatt, ezalatt rengeteget tanultam a 400m-hez köthető filozófiájáról. Ezt a szemléletet szeretném a klubban is továbbadni.

A diploma megszerzése után tovább folytattam az atlétikát, majd 12 Egyesült Államokban eltöltött év után végleg hazaköltöztem Magyarországra. Ezalatt az idő alatt 2 olimpián képviseltem Magyarország színeit (2000 Sydney és 2008 Peking) valamint több Európa- és Világbajnokságon voltam a Magyar Csapat tagja.  18 évet atletizáltam, 1997-től 2012-ig a felnőtt válogatott tagja voltam, 26 felnőtt Magyar Bajnokságot nyertem. Fedettpályán 4x200m-es váltóban, szabadtéren 300m és 400m-en tartom az országos csúcsot, ez utóbbit Pál Ilonával társbérletben.

2014 óta az újjáalakult Győri Atlétikai Clubban dolgozom klubmenedzserként és segítem az edzők munkáját is.

Szeretném minél több fiatallal megismertetni és megszeretetni a sportágat, vallom, hogy az élsport mellett a tanulás is nagyon fontos, sőt, a kettő együtt hozza meg a várt és remélt sikert.

Farkas Roland

Farkas Roland

edző

farkas.roland@gyac.hu  |  +36 30 986 6173
Edzések helye: Bercsényi Liget 1.
Edzések ideje: H - P: 15.15 | Szombat: 10.30

 • Sportolói múltamról: általános iskolában ismerkedtem meg az atlétikával, ahol a diákolimpiai versenyekre készültünk. Egyesületi szinten Jakab Erzsébet ismertetett meg az atlétikával, majd mikor a Bercsényi Miklós Gimnázium sporttagozatára kerültem Tóth Béla vette át az edzéseim irányítását. Főleg 400 méteren versenyeztem, ahol több diákolimpiai és főiskolás bajnokságon tudtam váltóval dobogón végezni.
 • Iskoláim: a középiskolát Bercsényi Miklós Gimnáziumban végeztem, majd a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán végeztem testnevelő tanárként és edzőként. Munka mellett megszereztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) az egyetemi diplomát is. Edzői pályafutásom alatt elvégeztem a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) Kölyökatlétika Oktatói képzését.
 • Edzői tevékenységem: edzői munkámat 1996-ban kezdtem iskolai szinten, majd 1998-ban bekerültem a Győri Dózsa SE edzői csapatába, ahol az akkori Nemzeti Atlétikai Program megyei vezetője és edzője lettem. 2003-ban Babos Rita és Babos Géza edzőkkel elkezdtünk egy új szemléletű csoportot kialakítani az egyesületben (győri szöcskék), amiből mára kialakult a jelenlegi szakosztály.
 • Munka: 1996-ban Péren az Öveges József Általános Iskolában kezdtem tanítani, majd 1998-tól a Nyugat-Magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolájában dolgoztam. Jelenleg a Bercsényi Miklós középiskolában dolgozom testnevelőként 2010 januárjától, ahol osztályfőnöki teendőket is ellátok. 2003-2013 között a Megyei Atlétikai Szövetség főtitkári pozícióját láttam el. A szakosztályban vezetőedzőként tevékenykedem. Emellett a Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI.-es Alapprogram és a Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökatlétikai Program régiós vezetője vagyok. A Magyar Diákolimpiai Szövetség Atlétikai Munkabizottságának tagjaként segítem a diáksportot 2012-től. Két évig lehettem a Magyar Atlétika Szövetség Edzőbizottságának tagja. Többször segíthettem szakági edzőként a felnőtt válogatottat Európa Kupán és összetett Európa Kupán, illetve csapatvezetőként dolgozhattam a 2013-as Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon és a II. Ifjúsági Olimpián is.  
 • Versenyszervezés: A „Győri Ugrógála” elnevezésű gálaversenyt én hoztam életre és 10 éven keresztül megszerveztem. Itt több olimpikon atléta is megfordult az évek során. 2002-ben az Olimpiai Reménységek versenyének adtunk otthont Győrben, ahol segíthettem versenybíróként, majd a II. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntőn is. 2000 óta szervezem és rendezem kollégáimmal a városi és megyei diákolimpiai versenyeket. 2008-ban U18-as válogatott viadalt és 10.000 méteres Országos Bajnokságot szerveztünk. 2013-ban elnöke lehettem a III. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntőjének. Emellett a Sport XXI-es, a Kölyökatlétikai és egyéb versenyek szervezést is irányítom.
 • Elismeréseim: Győr városa kétszer tüntetett ki a diáksportban és az atlétikában elért eredményeimért a város ezüst emlékplakettjével (2002,2003), 2009-ben és 2010-ben szintén városi elismerést kaptam a Nyugat-Magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola testnevelőjeként kiemelkedő testnevelési és sporttevékenységéért vehettem át oklevelet. 2012-ben a Magyar Atlétika Utánpótlásáért díjat vehettem át, 2015-ben pedig a Magyar Diákolimpiai Szövetség legeredményesebb megyei testnevelője lettem.
 • Legeredményesebb tanítványaim:
 • Babos Rita: (hármasugrás, magasugrás, távolugrás, többpróba) sokszoros felnőtt válogatott, 22 felnőtt bajnoki cím, Európa Kupa győzelmek,
 • Sorok Klaudia: (100 m gát, 100 m, 200 m) válogatott, Ifjúság Olimpia 4. hely, EYOT győztes, több korosztályos bajnoki és diákolimpia bajnoki cím, többszörös korosztályos csúcstartó
 • Kószás Kriszta: (3000 m akadály, 3000 m, 1500 m) válogatott, Junior Európa Bajnokság 8 helyezett, több korosztályos bajnoki és diákolimpia bajnoki cím
 • Zajovics Nóra: (400 m gát, 400 m) válogatott, felnőtt bajnok, korosztályos bajnoki és diákolimpia bajnoki címek
 • További bajnokaim, dobogósaim és válogatottaim: Ábrahám Edina, Koncz Ágnes, Földing Réka, Pardavi Éva, Balogh Bence, Zajovics Kitti, Keller Dorottya, Major Luca, Bagi Krisztina, Szabó Krisztina, Szentes Dominika, Reizinger Fanni, Gál Viktória, Veisz Adrienn, Lendvai András, Fülöp Dorka, Králik Anna, Fábián Eszter…
Búza László

Búza László

Edző

buza.laszlo@gyac.hu  |  +36 20 421 8077
Edzések helye: Bercsényi Liget 1.
Edzések ideje: H - P: 15.00

 

 • 1989 Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola - testnevelés - népművelés tanári szak
 • 1989-1990 Testnevelési Egyetem - atléta edzői képesítés
 • 1994 Testnevelési Egyetem - középiskolai testnevelő tanár
 • 2000-2008 Győri ETO FC - koordinációs edző
 • 2013-2014 Bercsényi DSE - atlétaedző
 • 2014 Győri Atlétikai Club - atlétaedző
Czimmerer-Ábrahám Edina

Czimmerer-Ábrahám Edina

Edző

abraham.edina@gyac.hu  |  +36 30 479 0012
Edzések helye: Bercsényi Liget 1.
Edzések ideje: H, K, CS, P: 16.30 - 17.30

 • Sportolói múltamról: gyermekkoromtól főiskolás koromig versenyszerűen atletizáltam, a spint számok, a rövidtávfutás állt közel hozzám, serdülőként korosztályos válogatott voltam.
 • Iskoláim: a középiskolát Bercsényi Miklós Gimnáziumban végeztem, majd Nyugat- Magyarországi - Egyetem Apáczai Csere János Kar Rekreáció és Egészségfejlesztés szakán végeztem.  E közben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) sikeres sportedző képesítést kaptam atlétika sportágban.
 • Edzői tevékenységem: 2009 tavaszától indult. Folyamatosan gyermek korosztállyal foglalkoztam, az edzéseimen az atlétika alapjaival ismertetem meg a fiatal atlétákat megtanítom őket az alapok elsajátítására.  A MASZ által létrehozott Sport XXI. Alapprogram versenysorozataira készítem fel az U11 és U13-as korú csapatokat. A szakosztályunkban feladásos rendszerben dolgozunk, így lehetőségem van egészen serdülő korukig együtt dolgozni az atlétákkal, több országos helyezett az én ” kezemből” kerültek fel a másik edzőhöz, mint pl. Erdélyi Katinka, Fülöp Dorka, Kalácska Áron.
 • Férjem, Czimmerer Roland 2010 – ben ismerkedett meg közelebbről az atlétikával és 2013 májusában vizsgát tett sportedzőként atlétika szakágon, így részt vesz az edzéstartásban és  a versenyeztetésben is. 
Németh Gyöngyi

Németh Gyöngyi

Edző

nemeth.gyongyi@gyac.hu  |  +36 30 291 8015
Edzések helye: Bercsényi Liget 1.
Edzések ideje: H, Sz, Cs: edzésidőszak és megbeszélés szerint

A Révai Miklós Gimnáziumban dolgozom, mint testnevelő tanár. Nemcsak atlétikában, de a súlyemelésben is otthonosan mozgok, a Győri Rekard SE súlyemelő klub elnökeként és versenyzőjeként úgy érzem, ez a két sportág remekül kiegészíti egymást.

2014-től dolgozom a Győri Atlétikai Clubnál, mint dobóedző. Korábban gerelyhajítóként vettem részt atlétika versenyeken, így erre a versenyszámra specializálódtam. 

Kiss Dániel János

Kiss Dániel János

Edző

kiss.daniel@gyac.hu  |  +36 30 675 6602
Edzések helye: Bercsényi Liget 1.
Edzések ideje: H, Sz, Cs, P: 16.30 - 18.00

Atlétikával először 13 éves koromban találkoztam.

Kezdetekben középtávfutással próbálkoztam, későbbiekben már 200-400 méterre specializálódtam. Diákolimpiákon indultam már dobószámokban is a futás mellett, ahol dobogós helyezéseket értem el. Sérülést követően, valamint érettségi után Pécsen tanultam tovább, ahol felkerestem a PVSK-t, és mélyebben elkezdtem foglalkozni a dobó számokkal. Minden dobószámot kipróbáltam, súlylökést, diszkoszvetést, kalapácsvetést, valamint gerelyhajítást. Legközelebb a súlylökés és a diszkoszvetés állt hozzám, 2012-ben U23 OB-n súlylökésben IV. helyezést értem el, diszkoszvetésben pedig VII. 2014 májusában a Győri Atlétikai Club atlétika szakosztályánál kezdtem el edzői munkámat, azzal a céllal, hogy Győrben is megismerkedjenek a gyerekek a dobó számokkal.

Gallai Róbert

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.